4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
νιφάδες από κόκκινο τσίλι κατά τη γεύση
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος
ντοματάκια από 2 κονσέρβες των 400 γρ.
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι
1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ...
ΨΑΡΙ ΜΠΙΑΝΚΟ ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
Πέννες με στρείδια και σπανάκι ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΝΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti Annalisa)...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΓΥΡΙΣΤΟ ΣΑΝΤΑ ΦΕ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ME ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
MATOKE (Κένυα)...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 37 από 124  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ 6 ψήφοι




 
Τυπικό φαγητό για τις τρατορίες της Ρώμης. Το όνομα προέρχεται από την Amatrice, μια μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης, κοντά στο σύνορο ανάμεσα σε Abruzzo και Umbria. Πολλές περιοχές ερίζουν για την πατρότητά του, πράγμα που αποδεικνύει πόσο δημοφιλές είναι. Οι καυτερές νιφάδες πιπεριού είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όμως ο καθένας μπορεί προφανώς να ρυθμίζει πόσο καυτερό το αντέχει. Για λόγους αυθεντικότητας αναφέρουμε ότι πριν από 50 χρόνια το πιάτο φτιάχνονταν με πανσέτα, όπως και με μπέικον, σήμερα όμως ως λίπος χρησιμοποιείται συνήθως ελαιόλαδο. Χρησιμοποιούμε φρέσκο βασιλικό όταν είναι η εποχή του, αλλιώς φρέσκο μαϊντανό.
Υλικά

4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
νιφάδες από κόκκινο τσίλι κατά τη γεύση
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος
ντοματάκια από 2 κονσέρβες των 400 γρ.
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι
1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές νιφάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στη σάλτσα και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και παχύρρευστη. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε το σάλτσα με το καυτό ζυμαρικό και μετά με το τυρί.
5. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον τυρί στο τραπέζι.

Προηγούμενη Συνταγή 37 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ασπα χριστοφορου 31-10-2009 17:56:14

ακουγεται υπεροχο.θα το δοκιμασω αυριο κιολασ και θα σασ πω τισ εντυπωσεισ μου

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.