4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο νιφάδες από κόκκινο τσίλι κατά τη γεύση 1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος ντοματάκια από 2 κονσέρβες των 400 γρ. αλάτι 500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι 1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον για το σερβίρισμα
Τυπικό φαγητό για τις τρατορίες της Ρώμης. Το όνομα προέρχεται από την Amatrice, μια μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης,
κοντά στο σύνορο ανάμεσα σε Abruzzo και Umbria. Πολλές περιοχές ερίζουν για την πατρότητά του, πράγμα που αποδεικνύει
πόσο δημοφιλές είναι. Οι καυτερές νιφάδες πιπεριού είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όμως ο καθένας μπορεί προφανώς να ρυθμίζει πόσο καυτερό το αντέχει. Για λόγους αυθεντικότητας αναφέρουμε ότι πριν από 50 χρόνια το πιάτο φτιάχνονταν με πανσέτα,
όπως και με μπέικον, σήμερα όμως ως λίπος χρησιμοποιείται συνήθως ελαιόλαδο. Χρησιμοποιούμε φρέσκο βασιλικό όταν είναι
η εποχή του, αλλιώς φρέσκο μαϊντανό.
Υλικά
4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο νιφάδες από κόκκινο τσίλι κατά τη γεύση 1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος ντοματάκια από 2 κονσέρβες των 400 γρ. αλάτι 500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι 1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές νιφάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στη σάλτσα και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και παχύρρευστη. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση. 4. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε το σάλτσα με το καυτό ζυμαρικό και μετά με το τυρί. 5. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον τυρί στο τραπέζι.
Συνταγή 37 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ασπα χριστοφορου 31-10-2009 17:56:14
ακουγεται υπεροχο.θα το δοκιμασω αυριο κιολασ και θα σασ πω τισ εντυπωσεισ μου
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!